Lenie ontmoette ik op een verjaardag. We zaten naast elkaar en raakten in gesprek. De vragen die ze mij die avond stelde bleven mij bij. Invoelend, maar ook direct. Ze raakte meteen de gevoelige snaar. En na die bewuste avond wist ik dat ik – eindelijk – de juiste persoon had gevonden met wie ik wilde doorspreken.

De gesprekken met Lenie leerden mij om op een gezonde manier naar familiestructuren te kijken. En binnen deze structuren zelf de juiste plaats in te nemen en rol te pakken. Lenie liet mij inzien dat ieder familielid een eigen plaats, rol en verantwoordelijkheid heeft. En dat ik alleen verantwoordelijk ben voor mijn eigen stukje. Wat een opluchting! Deze levendige gesprekken resulteerden in mooie gesprekken waarbij ook mijn man aanwezig was. Samen konden wij ons vervolgens richten op de vraag: wat voor gezin willen wij samen zijn? Wat wordt ons familiewapen? De erfenis van je (familie)geschiedenis draag je mee. Maar Lenie leerde mij dat deze erfenis geen loden last hoeft te zijn. In tegendeel, ik ervaar nu juist rust en ontspanning. Heel erg bedankt Lenie. 

Sonja (31 jaar)