Reviews

 

“Tijd heelt niet uit zichzelf. Het gaat erom wat je doet met die tijd. Genezing is mogelijk als we ervoor kiezen om de verantwoordelijkheid op ons te nemen, als we ervoor kiezen om risico’s te nemen en als we er tot slot voor kiezen om de wond los te laten, om het verleden of het verdriet te laten gaan.”

– Edith Eva Eger –

 

Over LenieWerkwijze

Het eigen familiewapen 

Lenie ontmoette ik op een verjaardag. We zaten naast elkaar en raakten in gesprek. De vragen die ze mij die avond stelde bleven mij bij. Invoelend, maar ook direct. Ze raakte meteen de gevoelige snaar. En na die bewuste avond wist ik dat ik – eindelijk – de juiste persoon had gevonden met wie ik wilde doorspreken.

De gesprekken met Lenie leerden mij om op een gezonde manier naar familiestructuren te kijken. En binnen deze structuren zelf de juiste plaats in te nemen en rol te pakken. Lenie liet mij inzien dat ieder familielid een eigen plaats, rol en verantwoordelijkheid heeft. En dat ik alleen verantwoordelijk ben voor mijn eigen stukje. Wat een opluchting! Deze levendige gesprekken resulteerden in mooie gesprekken waarbij ook mijn man aanwezig was. Samen konden wij ons vervolgens richten op de vraag: wat voor gezin willen wij samen zijn? Wat wordt ons familiewapen? De erfenis van je (familie)geschiedenis draag je mee. Maar Lenie leerde mij dat deze erfenis geen loden last hoeft te zijn. In tegendeel, ik ervaar nu juist rust en ontspanning. Heel erg bedankt Lenie. 

Sonja (31 jaar)

Met warme, liefdevolle en betrokken aandacht ben ik begeleid door Lenie Draaijer. Het kijken naar mezelf vanuit de context van mijn gezin van oorsprong heeft mij enorm veel inzicht opgeleverd, inzicht die bevrijdend werkt en mij ruimte geeft om verder te ontwikkelen en groeien. 

Marieke (54 jaar)

Lenie heeft mij bijzonder goed geholpen met haar therapie en prettige manier van werken. Ze heeft me zelfs nog meer uitgedaagd dan mijn hulpvraag! Lenie heeft een professionele manier van werken zodat je van tevoren weet waar je aan toe bent. Ook geeft ze je alle ruimte gedurende het proces. Tijdens de sessies heeft Lenie 100% aandacht voor je en luistert ze heel nauwkeurig, ze vraagt goed door en weet de juiste snaren te raken en onderzoeken. Ook zet ze je echt aan het werk en aan het denken op een prettige manier. Kortom een cadeautje voor jezelf en ‘life changing’! 

Alien (32 jaar)

Lenie is een deskundige, betrokken, warme en gevoelige therapeut. Ze heeft me goed geholpen om beter naar mezelf te kijken. Maar ook naar de ander om me heen. Als het nodig is geeft ze je opdrachten mee. En wat ik mooi vind is dat als ik haar mail krijg er altijd een toepasselijk stukje bij geschreven staat wat van toepassing is op het laatste gesprek wat we samen hebben gehad.  

Arinda (63 jaar)

Lenie heeft mij in een roerige tijd vanuit een wirwar van schijnbaar onderscheiden problemen en gedachtegangen ontzettend geholpen om het overzicht te bewaren, door bijvoorbeeld onderscheid te kunnen maken tussen mijn en andermans verantwoordelijkheid in situaties waarin geraaktheid speelt. Zij wist perfect de vinger op de zere plek te leggen door de juiste vragen te stellen op het juiste moment! 

Nico (22 jaar)

Veel daadkracht en emphatie

Lenie is voor mij een bijzonder vakkundige therapeut. Een uiterst vriendelijke, rustige, integere vrouw met veel daadkracht en empathie. Zij heeft mij begeleid in de tijd dat ik intensief voor mijn moeder zorgde, wat een lang, zwaar en ingewikkeld proces was. Ik heb veel steun gehad door haar bijzondere aangename begeleiding. Zij gaf mij hoop, moed, kracht en duidelijkheid over mijn proces, mijn emoties en gevoelens.

Ik heb veel van haar geleerd. Lenie kon zo goed en duidelijk uitleggen waar het gedrag van een ander (familielid), maar ook van mijzelf vandaan komt. Ze kon het verduidelijken en vooral belangrijk hoe ga je er mee om… Zij leerde mij om mijn grenzen te herkennen en aan te geven en om voor mijzelf op te komen. Door oefeningen en duidelijke uitleg voelde dit voor mij goed en kon ik dit stapje voor stapje toepassen. Ik zag wat mijn gedrag met die ander(en) deed en dit gaf mij meer rust.

Altijd was er een luisterend oor en aandacht voor mijn persoonlijke- en/of  familieomstandigheden. Of waar nodig hield zij mij een spiegel voor. Zij gaf mij kracht, steun en vooral handvaten hoe verder te gaan. Zeker mede door Lenie heb ik deze nare, zware tijd vol kunnen houden. Ook nadat mijn moeder overleed, heb ik nog fijne gesprekken gehad om deze ingrijpende periode af te sluiten. Ik ben haar hier zeer dankbaar voor.

Henriëtte

Prettig en helpend

De sessies bij praktijk Hineni heb ik als prettig en helpend ervaren. Er was een band van wederzijds vertrouwen en dat voelde voor mij veilig om mijn hulpvragen te stellen.

Lenie heeft me stil gezet bij mezelf en de context van mijn familie waar ik vandaan kom.

Wat mij voor mij treffend is geweest, is de wijze waarop ze je laat voelen er voor je te zijn en te weten welke stap je kan en wil maken. Haar luisterend oor en het inspelen op de zaken waar ik tegenaan liep, soms met materiaal inzichtelijk gemaakt, gaf me openingen om verder te gaan.

Anna

Heel totaal

Lenie is in haar aandacht voor jou heel totaal. Ze ziet je, ze hoort je, ze luistert je tevoorschijn. Niets hoeft ongezegd te blijven in je contact met haar. En … alles mag er zijn en blijven. Geen oordeel, geen wegkijken of schaamte. Het mag er in zijn totaliteit zijn. En dan ga je er samen met haar naar kijken. En door het kijken wordt het minder zwaar en mag het bij je gaan horen.

A.V.

Zeer positief

Mijn ervaring met Lenie als therapeut is zeer positief. Ik ken haar al een aantal jaren en stel veel vertrouwen in haar. Ik ben een vrouw van 68 jaar en ik heb de nodige moeilijke dingen uit en in mijn leven een plekje moeten leren geven om verder te kunnen. En daar heeft Lenie me heel erg goed mee geholpen.

De manier waarop ze dat doet is duidelijk, herkenbaar, betrokken en liefdevol. Duidelijk, omdat ze door middel van schetsjes (gewoon op een kladblok) of door middel van haar Playmobil poppetjes (contextueel) je al snel laat zien waar je staat, wat je hebt verteld (of wat je hebt verzwegen) en wat je dan alsnog mag/wilt vertellen. Zo krijg je heel snel inzicht in het probleem omdat het herkenbaar voor je is gemaakt en dat geeft je veel inzicht.

Soms geeft Lenie je fors huiswerk mee waar ze dan in een volgend gesprek zeker op terugkomt. Het huiswerk was, hoewel niet altijd leuk, wel heel erg helpend. Lenie vergeet niet snel zaken die er zijn besproken en die relevant lijken te blijven.

Wat ik ook nog zeker wil vermelden: mijn partner heeft een stoornis in het ASS-spectrum (autisme) en ook daar heeft ze me heel erg mee geholpen.

Lenie laat zien wie haar Bron is. Dat krijgt gestalte in hoe ze naar ieder mens die bij haar komt met oprechte belangstelling en interesse kijkt. Haar positief luisterende houding tijdens de gesprekken nodigen je uit om je hart uit te storten en je leeg te praten. Ze kan zo goed luisteren!

JM

Geduldig en invoelend

Praktijk Hineni beveel ik aan, omdat Lenie een geduldige, invoelende en wijze therapeut is. Dit, omdat zij je als cliënt de ruimte geeft om je proces te gaan op je eigen tempo.

Ook steekt Lenie in op wat er op dat moment zich aandient en weet daarin een verbindende schakel te leggen naar eerdere gebeurtenissen die er in je leven hebben plaatsgevonden óf weet dit verder te ontvouwen en nieuwe perspectieven te openen.

Door haar rust en erkenning heb ik vertrouwen gekregen om mijzelf meer en meer te gaan openen. Ik heb de moed opgevat om steeds verder mijn “levens-ui” af te durven pellen. Ook leer ik nu om te gaan voelen wat elke schil betekent en welk effect dit in mijn leven heeft gehad. Door de dialoog aan te gaan met mijn gezin van herkomst mag ik meer en meer mijn eigen identiteit ontwikkelen. Ik mag groeien tot een mens zoals God me bedoeld heeft.

Mechlien

Juiste vragen

Door mij de juiste vragen te stellen, kwam Lenie al snel bij de oorzaak waarin ik mij knel voelde zitten in mijn leven. Ze stelde me veel vragen. Dit hielp mij om over mijzelf na te denken en gaf me inzicht in mijzelf. Ook gaf ze me handvatten om met mijzelf aan het werk te gaan. Haar empathische vermogen stelde mij op mijn gemak en daardoor durfde ik ook mijn emoties te laten zien. Door dit in therapie er te laten zijn en hiermee te oefenen, kan ik dit ook toepassen in mijn relaties waar ik dit juist moeilijk vindt. Dit heeft mij geholpen om zelf weer verder te kunnen.

Arina vd L.

‘laatste’ in de serie

Het was voor mij heel belangrijk dat ik een luisterend oor had.
Volledige aandacht en concentratie van de therapeut.

Begrip en inlevingsvermogen.
Mezelf kunnen zijn en helemaal relaxt.

Niet: “Dat is goed of fout!”, maar wegen aandragen om over na te denken.
Mijn gedachten a.h.w. kon weergeven in woorden en mogelijkheden.

Begrijpen en inleving in mijn problemen die ik op dat moment had.
Niet onnodig graven naar het verleden, maar gericht op het heden en de toekomst.

Zeker een aanrader voor iedereen die aandacht en een luisterend oor nodig heeft.

Dank!

J.S.

Wat biedt Praktijk Hineni?

Praktijk Hineni biedt begeleiding bij relatieproblemen (met partner, gezin, familie, werk, etc.), communicatie, identiteit, stress en burn-out klachten, angst en onzekerheid, somberheid en depressieve klachten, eenzaamheid, lichamelijke klachten door spanning en stress, verlies en rouw (door overlijden, ziekte of onvervulde wensen, zoals kinderloosheid), verbeteren van de kwaliteit van je leven, zelfbeeld en eigenwaarde, assertiviteit, moeite met het hanteren van grenzen, zingevingsvragen, etc.

5 + 4 =

Wees vrij!

Wees vrij! Er is geen weg naar duurzame vreugde anders dan door de bereidheid je pijn te herkennen, erkennen en verkennen. Je kunt niet welkom heten zonder afscheid te nemen. Emoties - welke ook - zijn beweging. Ernaartoe bewegen, erdoorheen leren ademen en er woorden aan leren geven, vormen de waarheid die je vrij maakt. Zolang je blijft vechten tegen wat er is, strijd blijft voeren met wat gevoeld wil worden, ben je geketend op de plek waar je diep van binnen niet meer wilt zijn. Spreek je uit, al kreeg je nog zo vaak het deksel op de neus. Leer jezelf welkom heten, al was er nog zo veel afwijzing. Nieuwe veiligheid ontstaat voor je door meer emotionele risico's te nemen, niet minder. Je kwetsbaarheid is de sleutel die in je zak zit en die je verbindt met anderen, zonder wie je het niet klaarspeelt. Maak de keuze. Leer te rouwen. Verlaat je gevangenis. En wees vrij! (Bron: Jakob van Wielink) 

Contactgegevens

Praktijk Hineni:

Ma: 9.00-16.30 uur
Di: 9.00-16.30 uur
Do: 9.00-16.30 uur

Praktijkadres:

Loolaan 37
7314 AB
Apeldoorn