Lenie is voor mij een bijzonder vakkundige therapeut. Een uiterst vriendelijke, rustige, integere vrouw met veel daadkracht en empathie. Zij heeft mij begeleid in de tijd dat ik intensief voor mijn moeder zorgde, wat een lang, zwaar en ingewikkeld proces was. Ik heb veel steun gehad door haar bijzondere aangename begeleiding. Zij gaf mij hoop, moed, kracht en duidelijkheid over mijn proces, mijn emoties en gevoelens.

Ik heb veel van haar geleerd. Lenie kon zo goed en duidelijk uitleggen waar het gedrag van een ander (familielid), maar ook van mijzelf vandaan komt. Ze kon het verduidelijken en vooral belangrijk hoe ga je er mee om… Zij leerde mij om mijn grenzen te herkennen en aan te geven en om voor mijzelf op te komen. Door oefeningen en duidelijke uitleg voelde dit voor mij goed en kon ik dit stapje voor stapje toepassen. Ik zag wat mijn gedrag met die ander(en) deed en dit gaf mij meer rust.

Altijd was er een luisterend oor en aandacht voor mijn persoonlijke- en/of  familieomstandigheden. Of waar nodig hield zij mij een spiegel voor. Zij gaf mij kracht, steun en vooral handvaten hoe verder te gaan. Zeker mede door Lenie heb ik deze nare, zware tijd vol kunnen houden. Ook nadat mijn moeder overleed, heb ik nog fijne gesprekken gehad om deze ingrijpende periode af te sluiten. Ik ben haar hier zeer dankbaar voor.

Henriëtte