Mijn ervaring met Lenie als therapeut is zeer positief. Ik ken haar al een aantal jaren en stel veel vertrouwen in haar. Ik ben een vrouw van 68 jaar en ik heb de nodige moeilijke dingen uit en in mijn leven een plekje moeten leren geven om verder te kunnen. En daar heeft Lenie me heel erg goed mee geholpen.

De manier waarop ze dat doet is duidelijk, herkenbaar, betrokken en liefdevol. Duidelijk, omdat ze door middel van schetsjes (gewoon op een kladblok) of door middel van haar Playmobil poppetjes (contextueel) je al snel laat zien waar je staat, wat je hebt verteld (of wat je hebt verzwegen) en wat je dan alsnog mag/wilt vertellen. Zo krijg je heel snel inzicht in het probleem omdat het herkenbaar voor je is gemaakt en dat geeft je veel inzicht.

Soms geeft Lenie je fors huiswerk mee waar ze dan in een volgend gesprek zeker op terugkomt. Het huiswerk was, hoewel niet altijd leuk, wel heel erg helpend. Lenie vergeet niet snel zaken die er zijn besproken en die relevant lijken te blijven.

Wat ik ook nog zeker wil vermelden: mijn partner heeft een stoornis in het ASS-spectrum (autisme) en ook daar heeft ze me heel erg mee geholpen.

Lenie laat zien wie haar Bron is. Dat krijgt gestalte in hoe ze naar ieder mens die bij haar komt met oprechte belangstelling en interesse kijkt. Haar positief luisterende houding tijdens de gesprekken nodigen je uit om je hart uit te storten en je leeg te praten. Ze kan zo goed luisteren!

JM